075 684 1226

Houd je website in goede gezondheid

Houd je website in goede gezondheid

Je hebt een prachtig mooie nieuwe website en kan er weer even tegenaan. De algemene gedachte is dat een website niet onderhouden hoeft te worden, maar niets is minder waar. Een website is wat dat betreft misschien wel het beste te vergelijken met je eigen computer. Een slecht onderhouden computer wordt alleen maar trager en trager en wemelt van de virussen. Met enige regelmaat moet je daarom een update installeren, een virrusscan doen of je harde schijf weer eens even goed opschonen. Ook een website heeft dergelijk onderhoud nodig.

Het is raadzaam om je website regelmatig te onderhouden omdat de internet-technieken tegenwoordig razendsnel gaan. Ik kan dit werk voor je uit handen nemen. Ik zal je website 2 keer per jaar controleren, opschonen en updaten. Per jaar kun je een contract bij me afsluiten en heb je hier geen omkijken meer naar.

Het onderhoudscontract bestaat uit de volgende werkzaamheden:

  1. Backup maken van je website
  2. Update van het Content Management System. Je website is gebouwd met Wordpress of met Perch, dit is het fundament van je website. Er komen regelmatig nieuwe versies uit van deze systemen, met belangrijke verbeteringen en patches voor veiligheidslekken.
  3. Update van thema en evt. plugins. In stap 2 hebben we het CMS zelf ge├╝pdatet. De volgende stap is om het thema, plugins en evt. applicaties te updaten.

Indien je webhostingpakket bij mij loopt, worden onderstaande punten ook uitgevoerd:

  1. Scannen op beveiligingslekken. Eventuele problemen worden opgelost.
  2. Instellen van de laatste versie van PHP. De laatste versie van PHP levert je niet alleen nieuwe functionaliteit op, maar vaak ook een flinke snelheidsverbetering en natuurlijk zijn alle bekende beveiligingsproblemen opgelost.

Tot slot

Na dit onderhoud is je website zelf weer helemaal schoon en up-to-date. Het komt echter ook regelmatig voor dat een website gehackt wordt doordat de eigenaar/gebruiker van de website zijn eigen computer niet goed onderhoud. Denk bijvoorbeeld aan een virus dat inloggegevens steelt. Het is daarom aan te raden om regelmatig je eigen computer te scannen op virussen en om je wachtwoorden regelmatig aan te passen.

Mijn onderhoudscontract kost 250,- per jaar (ex. btw)